Richard Bos houdt tweede plaats vast
Plaatselijk favoriet Richard Bos had nog een kleine hoop dat hij koploper Willem Hoek (Huissen) zou passeren, maar naar gelang de slotronde vorderde werd het duidelijk dat beiden op een overwinning afstoomden en dat het onderlinge verschil zou blijven. De strijd om de derde plaats was evenwel uiterst boeiend. lees verder-->>
Willem Hoek neemt de koppositie over
Twee ronden moesten er worden afgewerkt en dat betekende een zware dag voor de deelnemers. Plaatselijk favoriet Richard Bos begon de dag op een mooie eerste plaats, maar leed een verrassende nederlaag en staat nu tweede achter Willem Hoek uit Huissen (Gld.). lees verder-->>

Andrea Gutter speelt deze week in Westerhaar in de halve finale bij de junioren, waar ze het moet opnemen tegen 7 mannen! Vandaag speelde ze een zeer verdienstelijke remise tegen titelkandidaat Joel Palmans.
Richard Bos blijft aan de leiding
Eén ronde hoefde er slechts gespeeld te worden en dat betekende een halve rustdag voor de deelnemers aan de Halve Finale van het Nederlands damkampioenschap voor aspiranten. Na bijna drie uur spelen had nog geen der spelers enig voordeel, maar omdat niemand bij voorbaat al met remise tevreden was, kon het vuurwerk niet lang meer op zich laten wachten. lees verder-->>
2e dag Halve Finale Nederlands Kampioenschap voor Aspiranten in De Nieuwe Doelen in Enkhuizen
Dinsdag werden twee ronden gespeeld en dat leverde acht uur dammen op hoog niveau op. Plaatselijk favoriet Richard Bos liet duidelijk zien wat zijn ambities waren: met de volle winst uit drie wedstrijden gaat hij nu alleen aan kop. Maar de week duurt nog lang en de deelnemers zijn aan elkaar gewaagd! lees verder-->>
Boeiende start damtoernooi
De eerste ronde in de halve finale van het Nederlands damkampioenschap voor aspiranten in Enkhuizen leverde meteen al een paar bijzonder boeiende partijen op. Plaatselijke favoriet Richard Bos begon het toernooi goed met een winstpartij. lees verder-->>
Andrea Gutter en Richard Bos spelen volgende week de halve finale NK
Richard gaat proberen in Enkhuizen het NK te halen, Andrea moet daarvoor helemaal naar Westerhaar.
Omdat we een van de hf aspiranten zelf organiseren kunt u het op de voet volgen via onze website.
Afhankelijk van het invoeren van de uitslagen uit de overige plaatsen waar finales worden gehouden kunt u via de link hierboven ook de standen van de junioren bekijken.
Succes beiden!!
Richard Bos, sterke winnaar lentedamtoernooi SNA
De talentvolle Richard Bos uit Enkhuizen heeft zondag in de aula van Huygenwaard zeer overtuigend de eerste prijs gewonnen in de hoofdgroep van het lentejeugddamtoernooi van SNA. Als favoriet gestart wist hij al zijn partijen knap te winnen. Verrassende nummer twee in deze groep werd Roy Coster (14) uit St. Pancras. Dit jonge talent van SNA wist de sterke Ritchie Wijnker (13) uit Den Helder in de laatste ronde met goed positiespel af te troeven.

lees verder-->>
Andrea Gutter en Richard Bos naar HF NK-dammen.
Op de laatste dag van het persoonlijk damkampioenschap van Noord-Holland voor junioren en aspiranten is het Andrea en Richard niet gelukt om kampioen te worden, maar wel plaatsten zij zich voor de halve finales van Nederland.
Andrea werd tweede en in de laatste partij om het kampioenschap speelde zij een beste partij tegen titelfavoriet Mike Koopmanschap uit Heerhugowaard. In het eindspel werd zij echter toch in een nadelige klassieke stand gedwongen en was genoodzaakt een schijf te offeren. Niet snel daarna was het tijd om de partij op te geven.

Richard kwam, evenals Casper Remeijer uit Haarlem, zonder puntverlies in de finale. De finale bestond verder nog uit Feroz Amirkhan (Zaandam) en Dave Bleeker (Heerhugowaard). In de eerste finale partij tegen Dave mistte Richard een zeer goede winstkans en kwam hij niet verder dan remise. En door het verlies in de laatste partij tegen de ongenaakbare winnaar Casper (al zijn partijen gewonnen in dit kampioenschap!) was het spannend geworden hoe de uitslag zou worden tussen Feroz en Dave. Alleen bij winst van Dave zou Richard nog een barrage moeten spelen voor de tweede plek naar de halve finale van Nederland. Het werd (gelukkig voor Richard) remise!

eindstanden/foto's KvNH--->
Richard zeker van een finaleplaats
Op de tweede dag boekte Richard drie overwiningen, waaronder die tegen zijn (op papier) belangrijkste concurrent Feroz Amirkhan. Wanneer beiden naar de finale gaan begint Richard in ieder geval met twee punten.
Ben kon het niet bolwerken in de andere groep en moest twee nederlagen incasseren tegen de favorieten Casper Remeijer en Dave Bleeker. Theoretisch heeft hij met nog een ronde te gaan nog een kleine kans de finale te halen.
De finale pupilen werd evenals vorig jaar gewonnen door Ritchie Wijnker uit Den Helder, zijn plaatsgenote Sandra Langereis werd winnares bij de welpen-meisjes.
tussenstanden/eindstanden/foto's KvNH--->
Jurrian niet naar de finale
Vorige week zijn de aspiranten en junioren van start gegaan met het kampioenschap van Noord-Holland en afgelopen zaterdag (27 januari) speelden de zeven welpen direct hun finale en de veertien pupillen de voorwedstrijden.
Vorige jaren was onze club telkens goed vertegenwoordigd, dit jaar slechts één pupil.
Jurrian mistte in de eerste partij een opgelegde kans om de latere groepswinnaar Bram Scholten combinatief te vloeren. Ook in een paar andere partijen was de opzet goed, tot zelfs zeer goed (tegen Gilles Yeung), maar toch ging er dan weer iets mis.
Volgend jaar, in je laatste pupillenjaar, maar weer proberen Jurrian !!
tussenstanden KvNH--->
100% score onze jeugdspelers !!
Andrea, Richard en Ben wonnen op de eerste dag van het kampioenschap van Noord-Holland (aspiranten en junioren) al hun partijen op die dag.
Andrea is dus al zeker van de tweede plaats, maar heeft nog een kans eerste te worden wanneer zij de laatste partij wint van Mike Koopmanschap (ook twee partijen gewonnen).
Richard had de eerste ronde vrij en won daarna zijn twee partijen tegen Rosa Vermeulen en Rick Kemper. Zijn grootste rivaal in deze halve finale Feroz Amirkhan moest al twee verliespunten incasseren.
Ben speelt in de voorronde B. Hij won achtereenvolgens van Ruth Scholten, Tim Karman en Wesley v/d Meulen. De laatste partij met een beetje geluk, wat hij zeker op de volgende speeldagen nodig heeft. Hij moet namelijk nog tegen het supertrio: Dave Bleeker, Casper Remeijer en Conall Sleutel.

tussenstanden KvNH--->
Mariska Bos (opnieuw!) en Martin van der Sluis winnaars 32e Joop Geuke(jeugd)toernooi
Een barrage was nodig om de winnares (Mariska Bos) te bepalen van de eregroep meisjes. Andrea Gutter en Mariska speelden onderling remise en lieten beiden een steekje vallen tegen respectievelijk Rosa Vermeulen en Ruth Scholten en wonnen dus hun overige partijen.
Bij de eregroep jongens was het voor de eerste plaats niet echt spannend. De junior Martin van der Sluis van de damclub uit Alphen a/d Rijn won al zijn partijen. Om de tweede en derde plaats werd wel fel gestreden. Iets verrassend werd Conall Sleutel tweede voor Feroz Amirkhan. lees verder-->>
Ritchie Wijnker wint Noord-Holland Jeugdcupeditie van Van der Wiele Jeugdtoernooi
In totaal 30 kinderen deden er afgelopen zondag mee aan het Van der Wiele jeugddamtoernooi dat maandelijks gehouden wordt in het "Jan Ligthart" – gebouw aan de Eksterlaan. Spannend begon het toernooi alleen al omdat de medailles ontbraken. De bekers waren er wel, maar de medailles waren verdwenen. lees verder-->>

foto's op de website van Damclub IJmuiden
Richard Bos winnaar in de hoofdgroep van het 1e Noord-Holland Jeugdcup circuit.
Na vier overwinningen leek het door verlies van Richard tegen Ben in de vijfde ronde weer wat spannend te gaan worden aan de kop in de hoofdgroep. Maar Richard ging daarna gewoon weer verder met winnen en eindigde zelfs twee punten voor Andrea en drie voor Ben die keurig derde werd. lees verder-->>
Foto's
Jeugdtoernooi op 4 november
De Enkhuizer Damclub organiseert op 4 november a.s. een persoonlijk Jeugddamtoernooi,
waaraan iedereen kan deelnemen. Van beginners tot clubdammers. Tevens is dit ook het eerste toernooi voor de Noord-Holland Jeugd Cup!
We spelen zoveel mogelijk in groepen van acht, waarbij we rekening houden met leeftijd en damervaring.
Ook niet-clubdammers komen zoveel mogelijk in eenzelfde groep.

Dit toernooi wordt dus gespeeld op zaterdag 4 november a.s. en we spelen deze keer in het Wapen van Enkhuizen, Breedstraat 59.
Het Wapen van Enkhuizen is te vinden naast het oude stadhuis in het oude centrum. Vijf minuten lopen vanaf het NS-station, waar u ook eventueel uw auto kunt parkeren.

Het begint om 13:00 uur (graag om 12:30 uur aanwezig) tot ongeveer 16:45 uur. Inschrijfgeld € 2,--. Iedereen ontvangt een herinnering!
Inschrijven kan tot en met 26 oktober (maar het liefst zo spoedig mogelijk).
Simultaan Ton Sijbrands: 2 remises
Eén etage lager namen dertig dammers het op tegen meervoudig wereldkampioen Ton Sijbrands, de man die nog steeds de ranglijst van Nederlandse dammers aanvoert en volgens velen ook nog altijd de sterkste dammer ter wereld is. De leden van de Enkhuizer Damclub werden versterkt door enkele gasten van bevriende verenigingen en dat was goed ook, want twee van hen zouden uiteindelijk de eer van de club hoog houden. Ook hier was de jeugd overigens goed vertegenwoordigd: de helft van de deelnemers waren dammers onder de 18.
Sommige deelnemers waren gaan zitten in de verwachting binnen een half uur van het bord geveegd te worden, maar het duurde toch nog even voordat de eerste speler uit was. Dat was ook de minste nog niet: Jozef Linssens uit Wageningen, met een rating rond de 1100. --->lees verder
Wopke de Vries welpenkampioen 2006
De 26 jonge deelnemers aan het NK welpen kwamen uit het hele land, van Groningen tot Geleen en Oost-Kapelle. Toch waren ze allemaal ruimschoots op tijd geweest, als ze geweten hadden dat ze de auto beter in Bovenkarspel hadden kunnen parkeren. Sommige deelnemers aan de simultaan, die een uur later begon, moesten zelfs meer dan een half uur lopen om het spellokaal te bereiken. Het drukte de sfeer niet en de dikke muren van de Drommedaris zorgden ervoor dat er in alle rust gespeeld kon worden, wat het niveau ten goede kwam. ‘De beste damlocatie van Nederland’ merkte één van de deelnemers zelfs op.

De welpen speelden negen ronden tegen elkaar volgens het z.g. Zwitserse systeem. Aanvankelijk was er nog een hele groep titelkandidaten, maar na vijf ronden werd toch al enigszins duidelijk wie de meeste kansen zouden maken. Na de zesde ronde gingen Wopke de Vries (Drachten) en Jannes Kromhout (Bennekom) samen aan kop en moesten dus tegen elkaar, waardoor anderen misschien nog in de gelegenheid zouden komen om zich in de eindstrijd te mengen. Wopke won en met nog twee partijen te spelen was hij al vrijwel zeker van de eindzege. Jannes had genoeg reserves om de tweede plaats veilig te stellen.

Lees het hele verslag van voorzitter Hans van der Veen over 1 juli (NK + simultaan): lees verder ->>

Ritchie Wijnker wint derde editie Noord-Holland Jeugdcup
Zonder zelf aanwezig te zijn bij het laatste jeugdtoernooi in Den Ilp is Ritchie Wijnker toch winnaar geworden van de derde editie van de NH-Jeugdcup
De grootste kanshebber Jurrian Fischer en Thomas Vermeulen behaalde in hun groep niet genoeg punten om Ritchie alsnog voorbij te gaan. Zij eindigde gelijk op plaats drie. Door een gemiddelde berekening te maken viel Jurrian net buiten de prijzen.
Roy Coster kreeg wel de maximale score van 14 punten door eerste te worden in zijn groep. Dat was genoeg voor de tweede plaats.
Alles over de n-h jeugdcup
Foto's Den Ilp: Foto's
Halve finale junioren en aspiranten
Andrea Gutter en Richard Bos van de Enkhuizer Damclub zijn er niet in geslaagd de finale van het Nederlands Kampioenschap dammen te halen.
Andrea kreeg het bij de junioren, in haar poule in Wageningen, zwaar te verduren tegen de doorgaans twee jaar oudere tegenstanders. Ze werd gedeeld laatste met drie punten uit zeven partijen. Het hadden er wat meer kunnen zijn, zodat dit toernooi toch een goede voorbereiding werd voor haar deelname aan het NK Dames-junioren dat eind mei gehouden wordt in Reeuwijk.

Richard daarentegen ging bij de aspiranten (Zegveld) voortvarend van start met drie overwinningen. Maar hij liet het door twee nederlagen toch op de laatste dag aankomen om alsnog kans te behouden op de derde finaleplaats. (Roel Boomstra en Thijs Gerritsen waren al zeker van de finale.)
In die laatste ronde moest Richard winnen tegen Nick Hoving uit Groningen. Richard kwam analytisch gewonnen te staan, maar kwam door een kleine misrekening helaas niet verder dan remise. Drie spelers derhalve op een gedeelde derde plaats. Door te kijken naar het onderlinge resultaat kwam Richard net niet in aanmerking voor de derde finaleplaats.
Naar de finale: Michiel Torn, Rik Verboon, Yael Samanter en Geoffrey de la Fonteyne

Michiel Torn uit Vlaardingen, lid van landskampioen ‘Van Stigt Thans’ uit De Lier, is de winnaar geworden van de halve finale van het damkampioenschap voor Nederland voor pupillen, jongens en meisjes die geboren zijn ná 1 januari 1993, die vrijdag en zaterdag in Enkhuizen werd verspeeld. De 16 deelnemers speelden 7 ronden volgens het Zwitsers systeem en Michiel verloor er niet één. Het waren twee prachtige damdagen, georganiseerd door de 100-jarige Enkhuizer Damclub in het mooiste gebouw van nederland, de Drommedaris. --->lees verder
Rosa Vermeulen en Michiel Torn aan de leidinng in de HF NK-pupillen

Vier ronden van de zeven zijn achter de rug in het historisch gebouw De Drommedaris in Enkhuizen. De beide koplopers hebben de favoriet Rik Verboon al als tegenstander gehad en hebben derhalve goede vooruitzichten op een finaleplaats. --->alles over hf nk pupillen
Nationale jeugdamdag
Op de nationale jeugddamdag te Harderwijk heeft het aspirantenteam van Noord-Holland, met Richard Bos uit Enkhuizen, een fantastische prestatie geleverd door als 2e te eindigen.
Op deze dag spelen de beste 5 kinderen uit een provincie tegen teams uit alle andere provincies. Er zijn 4 klassen namelijk junioren, aspiranten ,pupillen en welpen.
Richard moest 3 partijen spelen waarvan hij er 2 won en 1 verloor. Door goede scores van zijn teamgenoten eindigde het team van Noord-Holland achter Gelderland keurig als 2e.
Bij de junioren was Andrea Gutter uit Enkhuizen geselecteerd. Andrea speelde 2 prima partijen waarvan ze er 1 won en 1 gelijkspeelde. Helaas presteerden haar teamgenoten minder waardoor het team als 6e eindigde.
Ook bij de welpen was er een deelneemster uit Enkhuizen namelijk Mieke Koopen. Mieke moest 9 partijen spelen waarvan ze er 3 won. Het team van Noord-Holland eindigde als 8e.
De deelnemer uit Enkhuizen bij de pupillen Ben Jansen Verplanke was in grote vorm. Hij won 4 partijen en speelde er 3 remise. Het team eindigde hier als 5e.
Vier jeugdspelers naar NK-sneldammen
Tijdens het afgelopen sneldamkampioenschap van Noord-Holland werd er door onze jeugd deze keer geen titel behaald. Wel gingen naar de finale: Andrea Gutter, Richard Bos, Ben Jansen Verplanke en ons nieuwe welpenlid Eveline Wiering uit Bovenkarspel.
--->uitslagen jeugd
--->uitslagen senioren
Thomas Vermeulen winnaar Lentedamtoernooi
Zaterdagmiddag is Thomas Vermeulen (15) uit Den Ilp ongeslagen winnaar geworden van het Lentejeugddamtoernooi. Het toernooi dat voor de derde keer werd georganiseerd door damvereniging SNA telt mee voor de Noord Hollandcup. Bijna 50 jongens en meisjes streden in 5 groepen voor de prijzen. De sterkste jeugdspelers van Noord Holland ontbraken dit jaar vanwege de nationale jeugdtraining die gelijktijdig in Papendal plaatsvond. --->lees verder

Foto's en een klein verslag van Roy Coster op: DamZ
Richard kampioen aspiranten van Noord-Holland; Andrea en Richard naar halve finales NK !!
vlnr: dave, richard en feroz


In de laatste ronde werd het kampioenschap dammen voor aspiranten beslist in het voordeel van de voor de Enkhuizer Damclub spelende Richard Bos. Richard won zeer snel zijn partij tegen de hekkensluiter, Sander Verschuren uit Purmerend.
Zijn beide concurrenten speelden tegen elkaar een bloedstollende partij, waarbij Feroz Amirkhan (Zaandam) met nog 15 seconden op de klok een verrassende overwinning boekte op Dave Bleeker uit Heerhugowaard. Een triest slot voor Dave, omdat hij met remise gewoon tweede zou zijn geworden en bij winst zelfs een barrage had moeten spelen tegen Richard om de titel. En nu als derde mist hij zelfs een plaats voor de halve finales voor het kampioenschap van Nederland.
De tweede speler uit Enkhuizen, Marc Kok, boekte een verrassende overwinning tegen de op papier sterkere Thomas Vermeulen uit Den Ilp.
Bij de junioren kwam het niet meer tot een laatste ronde. Jan-Maarten Koorn uit Assendelft zag zich genoodzaakt om zich terug te trekken uit dit kampioenschap; en omdat er een partij vooruit was gespeeld kwam er een abrupt einde aan dit junioren kampioenschap.
Andrea Gutter (Enkhuizer Damclub) eindigde op de derde plaats en plaatste zich toch voor de halve finales van Nederland, omdat de kampioen Casper Remeyer eigenlijk aspirant is en de voorkeur geeft aan het de halve finales aspiranten waarvoor hij al geplaatst is.

eindstanden KvNH--->
Meer foto's : Foto's
Winnaars basisschooltitels naar Heerhugowaard en Den Helder
uitslagen en foto's prijswinnaars
Martinus uit Grootebroek kampioen schooldammen voortgezet onderwijs van Noord-Holland
Voor de eindstand zie: Jubileumactiviteiten
Herdenkingsenveloppe uitgereikt op 3 maart
("Het woord staat vast", NoordhollandsDagblad, 4 maart 2006)
Damclub
Dat de Enkhuizer Damblub honderd jaar bestaat, was u waarschijnlijk niet ontgaan. Voorzitter Hans van der Veen kreeg daarom gisteravond in de Drommedaris de zilveren gemeentepenning én het eerste exemplaar van de speciale herdenkingsenveloppe van Stichting Eerste Dag Enveloppe Enkhuizen. Het ontwerp van Peter de Lange toont de oprichtings statuten en de ontwikkeling van de damsport.

Kunstwerk
Verzamelaars en andere belangstellenden krijgen de eerste dag enveloppe in hun bezit door € 3 over te maken op gironummer 50.49.863 ten name van Stichting E.D.E.E., onder vermelding van 'Damclub'. Zij krijgen dan de enveloppe thuisgestuurd. De winst die wordt gemaakt, wordt gereserveerd voor een kunstwerk voor de gemeente Enkhuizen. Wij hebben hiervoor wel een idee: een levensgroot dambord waarop passanten op straat kunnen dammen.
Het Probleem verstoort feestje EDC
HOORN- In de voorlaatste ronde van de Noordhollandse Hoofdklasse B heeft de Hoornse damclub Het Probleem niet meegewerkt aan de festiviteiten rond het 100-jarig bestaan van damclub EDC uit Enkhuizen. In het onderlinge treffen werd EDC met 7-5 verslagen, waardoor het geen kampioen meer kan worden. --->lees verder
Naar halve finales NK !!
Met nog een ronde te gaan is Richard Bos van de Enkhuizer Damclub al zeker van plaatsing voor de halve finales NK-aspiranten. Hij gaat samen met Dave Bleeker uit Heerhugowaard aan de leiding met 11 punten uit 6 partijen. De achtervolgers komen niet verder dan 8 punten. De laatste ronde zal uiteindelijk beslissen wie van de twee zich kampioen van Noord-Holland mag noemen.
De tweede deelnemer uit Enkhuizen, Marc Kok, heeft zich weer kranig geweerd, maar kon helaas geen punten halen deze een na laatste speeldag.
Bij de junioren begon Andrea Gutter deze dag met een nederlaag tegen de sterke koploper Casper Remeyer (eigenlijk nog aspirant!) uit Haarlem, maar de tweede partij tegen Jos Brammer uit Heerhugowaard wist zij wel te winnen. Daardoor eindigt zij vrijwel zeker op de derde plaats, wat een halve finale NK-junioren kan opleveren. Casper Remeyer zal namelijk uitkomen in de halve finales aspiranten, waarvoor hij zich vorig al geplaatst heeft.
eindstanden en tussenstanden KvNH--->
EDC neemt kop weer over van Het Probleem
ENKHUIZEN - De Enkhuizer Damclub heeft de leiding overgenomen van Het Probleem uit Hoorn in de hoofdklasse B van de Noord-Hollandse Dambond. De teams hebben een gelijk aantal wedstrijdpunten, maar EDC heeft twee bordpunten meer. --->lees verder
Ritchie Wijnker 1e, Ben Jansen Verplanke 2e en Gadjinder Gajadhar 3e bij de pupillen
Het is Ben niet gelukt om in zijn laatste jaar pupillen kampioen van Noord-Holland te worden. Hij haakte in de eerste ronde al af -bij de tot dan ongeslagen koplopers Rosa Vermeulen en Ritchie Wijker- door te verliezen van de Hiltex speler Gadjinder Gajadhar. Alleen door overwinningen op Rosa en Ritchie kon Ben zich nog richten op de ereplaatsen. En dat lukte hem ook nog, maar tussen die twee tegenstanders verloor hij onnodig van Connall Sleutel.
Ritchie maakte na zijn verlies tegen Ben geen fouten meer en stevende onbedreigd op het kampioenschap af. Om de plaatsen twee en drie kwamen maar liefts vier kandidaten in aanmerking: Rosa, Ben, Gadjinder en Conall. Uiteindelijk eindigde Ben en Gadjinder gelijk en moesten door een barrage beslissen wie tweede zou worden. En dat werd dus Ben die duidelijk de beste was in het partijtje van vijf minuten per persoon per partij.
eindstanden en tussenstanden KvNH--->
Kampioenschap van Noord-Holland voor pupillen en welpen
Barry Jak uit Heerhugowaard is bij de welpen Noordhollands kampioen dammen geworden. Barry werd overtuigend kampioen door al zijn wedstrijden te winnen. Vooral tegen zijn clubgenoot Wilco Kruijer moest Barry al zijn damtalent aanspreken om te winnen. Het wekte dan ook geen verbazing dat Wilco als 2e eindigde door al zijn andere partijen te winnen. Wilco en Barry hebben zich geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap voor welpen wat 1 juli in de Drommedaris te Enkhuizen wordt gehouden. Ook de nr 3 Hessel van den Hoorn uit Assendelft en de nr. 4 Mieke Koopen uit Enkhuizen plaatsten zich voor het NK.

Bij de pupillen werden de halve finales gespeeld. Er waren 3 poules waarvan uit elke poule de beste 3 zich plaatsten voor de finale van Noord-Holland die 4 februari gespeeld wordt en tevens voor de halve finale van Nederland die op 14 en 15 april gespeeld worden.
In poule A wist Ben Jansen Verplanke uit Enkhuizen al zijn partijen te winnen. De kampioen van vorig jaar Ewoud Groot uit Heerhugowaard werd tweede. De strijd om de 3e plaats was bijzonder spannend. Uiteindelijk werd Ruth Scholten uit Purmerend 3e vlak voor Tim Karman uit Den Ilp en Sandeep Gahar uit Amsterdam.
In poule B won Ritchie Wijnker al zijn partijen voor Gadjinder Gajadhar uit Amsterdam. In de laatste ronde streden Gilles Yeung uit Amsterdam en Machteld Jansen Verplanke uit Enkhuizen om de 3e plek. In een bloedstollende partij wist Gilles Machteld op remise te houden waardoot Gilles derde werd.
In poule C werd Rosa Vermeulen uit Den Ilp overtuigend 1e voor Conall Sleutel uit IJmuiden. Als 3e ging hier Berry Hofmans uit Heerhugowaard mee naar de finale. (Peter Koopen)
eindstanden en tussenstanden KvNH--->
Foto's : Foto's
Kampioenschap van Noord-Holland voor de jeugd
De junioren en aspiranten zijn begonnen aan de finales van het kampioenschap van Noord-Holland. Deze keer geen halve finales omdat de inschrijving wat aspiranten betreft een stuk minder is dan vorig jaar. Voor onze club zijn Richard Bos en Marc Kok onze deelnemers bij de aspiranten. Richard (een van de favorieten voor de eerste twee plaatsen die recht geven op de Halve Finales van Nederland) begon goed met 5 punten uit drie partijen, waaronder een remise tegen een andere favoriet Dave Bleeker. De derde favoriet Feroz Amirkhan moet zijn drie partijen inhalen, omdat hij door familieomstandigheden niet spelen kon op deze eerste speelronde.
Marc die veruit de minste ervaring heeft krijgt het loodzwaar in al zijn partijen, maar toch kon hij de eerste dag met een punt naar huis gaan.
Andrea Gutter komt nu uit bij de junioren. Haar eerste partij won zij van Jan-Maarten Koorn en de tweede partij ging door een mooie combinatie verloren tegen een van de topfavorieten Mike Koopmanschap.
standen--->
Donkere rookwolken boven Bovenkarspel
BOVENKARSPEL - Een damwedstrijd tussen GSZ en de Enkhuizer damclub (2-10) mag altijd worden bestempeld als een streekderby, maar tussen de dammers van beide plaatsen is het verschil zo groot dat de match die naam niet waardig is. --->lees verder
Winnaars Assendelft: Richard Bos en Mariska Bos
Richard en Mariska
Nog drie koplopers na Assendelft. Zie verder de link noord-holland jeugdcup 2005/2006.

Foto's van Assendelft: Foto's

Steven Breimer en Feroz Amirkhan over het Joop Geuke Toernooi: DamZ
Vier koplopers Noord-Holland Jeugdcup na jeugdtoernooi IJmuiden
De prijswinnaars bijeen

Richard Bos wint "Van der Wiele-toernooi" in IJmuiden

Met alleen verlies tegen Ritchie Wijnker wist Richard Bos uit Enkhuizen met grote overmacht het toernooi in IJmuiden op zijn naam te zetten. Richard is --->lees verder

Foto's en hetzelfde verslag als hierboven ook op: DamZ
Enkhuizer Damclub slaat aanval van Het Probleem op de koppositie af
HOORN - De twee titelkandidaten in de eerste klasse, damclub Het Probleem uit Hoorn en de Enkhuizer Damclub hielden elkaar in de onderlinge confrontatie keurig in evenwicht: 6-6. --->lees verder
Enkhuizer Damclub rekent af met SNA
ENKHUIZEN - Het verjongde team van de Enkhuizer Damclub boekte ondanks de afwezigheid van Andrea Gutter in de provinciale hoofdklasse zijn derde winst op rij. --->lees verder
Dave Bleeker uit Heerhugowaard de sterkste tijdens het Herfsttoernooi van 5 november j.l.
De nummers 1 en 2 dave bleeker-richard bos

Dave Bleeker uit Heerhugowaard toonde zich duidelijk de sterkste: hoewel hem elke partij opnieuw behoorlijk tegenstand geboden werd, was hij al voor de slotronde zeker van zijn overwinning. Minder gemakkelijk was het... --->lees verder

Lees ook even het verslag van Cathy Brammer op DamZ

Voor foto's zie: foto's
Enkhuizer Damclub rekent af met SNA
ENKHUIZEN - Door een 9-3 overwinning op HDC Den Helder blijft de Enkhuizer Damclub aan de leiding in de hoofdklasse B van Noord-Holland. Weliswaar moet EDC de leiding delen met --->lees verder
Herfsttoernooi 5 november a.s.
We spelen in de RSG, aan de Boendersveld 3 en het begint om 13:00 uur tot ongeveer 17:00 uur.
Kijk voor meer informatie de link --->noord-holland jeugdcup 2005/2006
Deelnemers tot nu toe: deelnemers
De Tweemaster winnaar Basisscholentoernooi
Twintig schoolteams hadden ingeschreven voor het basisscholentoernooi dammen. In de Hoofdgroep was De Tweemaster oppermachtig met vier overwinningen en een gelijkspel. Tweede werd Het Driespan (lokatie Flosbeugel) met zes wedstrijdpunten en gedeeld derde De Hoeksteen en Voorhof/Veste 1 met vijf punten (evenveel bordpunten).
Kijk voor gedetailleerde uitslagen de link --->basisschooltoernooi
Foto's: foto's
EDC te sterk voor dammers van GSZ
ENKHUIZEN - Het verjongde team van de Enkhuizer Damclub boekte ondanks de afwezigheid van --->lees verder
Het nieuwe damseizoen is weer begonnen
De uitslagen en standen van de onderlinge wordt nu bijgehouden op de website Toernooibase Dammen. Volg gewoon via onze site de link Onderlinge

Voordat de onderlinge en de Jaarvergadering plaats vonden werden er nog twee evenementen georganiseerd:
Zuiderzeedamtoernooi
Promotiedag Kadijken
Jurrian en zus Shelby winnaars Familietoernooi
De Fischers zijn dit jaar winnaar geworden van het Familietoernooi op de slotavond van de Enkhuizer Damclub. Acht teams kwamen deze avond tegen elkaar uit. Het totaal behaalde bordpunten zorgde voor de eindstand.
Jurrian en Shelby Fischer kwamen uit op 19 bordpunten;
2e Koen em Peter Koopen met 18 bordpunten;
3e Thessa Burgmeijer en opa Bart over de Linden;
4e Jaimey/Gre (13); 5e Mieke/Kirsten (11); 6e/7e Machteld/Marleen en Savannah/Marcel (7); 8e Quincy/Jacqueline (4).
Johan Verboom nieuwe Dooworldkampioen
In het bekende dammersdorp Den Ilp (N.H) werd afgelopen zaterdag het 8e Dooworld jeugddamtoernooi gehouden. De oudste deelneemster was 19 jaar en de jongste was 7 jaar oud. De spelers en speelsters werden op grond van hun speelsterkte in verschillende groepen ingedeeld. In bijna alle groepen werden door deze indeling leuke partijen gespeeld. De ereprijzen werden ook mooi verdeeld over de deelnemende verenigingen. --->lees verder
jeugdclubwedstrijden pnhdb
vlnr: marc, kim, jaimey en machteld
In de finale van het Noord-Hollands kampioenschap dammen voor welpenteams heeft het team van combinatie Enkhuizen/Zaanstreek een keurige 2e plaats behaald. Jurrian Fisher en Thessa Burgmeijer waren de deelnemers uit Enkhuizen. Van de 8 te spelen wedstrijden wist Thessa 3 partijen te winnen en Jurrian 5 partijen. Een prima prestatie van de jonge Enkhuizer talenten.

Bij de pupillenteams bestond het team van Enkhuizen uit Kim van Klaveren, Machteld Jansen Verplanke, Marc Kok en Jaimey de Jong. In de halve finale wist het team zich net niet voor de A-finale te plaatsen. In de B-finale waren de Enkhuizer dammers duidelijk de sterkste. Hierdoor werd de 1e plaats in de B-finale en een 7e plek in de totale eindrangschikking veroverd.
(Peter Koopen) Uitslagen:
Twee sneldamtitels naar Enkhuizen
In de finale van het Noord-Hollands kampioenschap sneldammen voor welpen heeft Jurrian Fisher de titel behaald. De titel werd door Jurrian overtuigend binnengehaald. Uit 8 wedstrijden haalde hij 11 punten met maar liefst 4 punten voorsprong op de nummer 2. Jurrian heeft zich hierdoor geplaatst voor het NK sneldammen wat op 4 juni wordt gespeeld.

De 2e Enkhuizer kampioen is Richard Bos die won bij de aspiranten Richard is dit jaar enorm vooruitgegaan en deze titel is hiervan het bewijs. Ook Richard heeft zich hiermee geplaatst voor het NK.
Andrea Gutter leverde een goede prestatie door op een 4e plek te eindigen.

Ben Jansen Verplanke presteerde ook goed door 4e te worden finale bij de pupillen. Iris Jansen Verplanke, Jaimey de Jong en Marc Kok eindigen alle drie in de middenmoot. Ze speelden alledrie enige goede partijen van een hoog niveau.
(Peter Koopen)
Andrea naar finale NK aspiranten; pupillen Kim en Machteld niet
Met drie overwinningen en twee remises werd Andrea eerste in haar Groep. De gedetailleerde uitslagen hebben wij nog niet, maar via DamZ---> is een overzicht van de finalisten te bekijken van de in Bennekom gehouden halve finales.
Kim en Machteld moesten naar Hijken om een poging te doen om de finale NK pupillen te behalen. Machteld mistte net de eerste drie door vierde te eindigen, Kim kwam wat meer te kort voor een finale plaats. verslag DamZ--->
Janny Gutter tweede in het Vrouwendamtoernooi te Delft
Machteld Jansen Verplanke, Andrea Gutter en haar moeder Janny vertrokken zondag 13 maart naar Delft om deel te nemen aan het Vrouwentoernooi aldaar. Machteld en Andrea werden in de groep van clubspeelsters ingedeeld -maar wel in een groep van Nationale Grootmeesters tot pupillen!- en behaalden een verdienstelijke achtste en zestiende plaats van de achttien deelneemsters.
Janny Gutter deed met meer dan voortreffelijk door als tweede te eindigen in de recreatiegroep. Twee jaar geleden deed zij ook al eens mee aan dit toernooi. Kennelijk in die tussentijd toch wat aan training gedaan! Volgens Andrea was haar moeder eigenlijk de beste recreante, omdat de nummer een eigenlijk een clubspeelster was maar niet wilde uitkomen in die klasse.
--->verslag website DOS Delft
--->uitslagen in tabellen
--->foto's website DOS Delft
Nieuwe koplopers Noord-Holland Jeugd Cup
Na het 2e Lentetoernooi van SNA is het Arman Sjachov gelukt om aan de kop te blijven van het Noord-Holland Jeugd Cup klassement. Deze positie moet hij nu echter delen met Jesse Rood uit Heerhugowaard, die groep vijf won en dus veertien punten verdiende.
79 Deelnemers telde dit toernooi waaronder veertien deelnemers van onze club.
Deze keer ging alleen Jurrian Fischer er met een vette prijs vandoor als winnaar van groep acht. --->alles over de noord-holland jeugd cup
Nieuws van de afgelopen weken
12 maart: Het eerste kampioenschap van welpenteams van Nederland leverde het team van de Enkhuizer Damclub (Jurrian Fischer, Floor van de Vegt ten Geusendam, Kelly Tool en Thessa Burgmeijer) een uitstekende vijfde plaats op.
verslag DamZ--->
Iets meer uitslagen--->

5 maart: De finales schooldammen voor Noord-Holland leverde een overwinning op voor Thorbeckeschool uit Den Helder bij de pupillen; bij de welpen werd De Wingerd 2 uit Heerhugowaard eerste.
Het Driespan uit Enkhuizen (welpen) behaalde met een vijfde plaats wel de HF van Nederland, maar kan op die dag niet met een team uitkomen.
standen van DamZ--->

5 maart: Op de laatste dag van de finale KvNoord-Holland aspiranten is het Richard en Andrea niet gelukt om bij de eerste twee te eindigen, wat recht geeft op een plaats in de halve finale van Nederland.
eindstanden--->
Enkhuizer Damclub boekt dikke zege
De laatste wedstrijd in de competitie kon de Enkhuizer Damclub weer gebruik maken van drie jeugdspelers en dat was voldoende om in Noord-Scharwoude het team van Damlust een dikke nederlaag toe te brengen.
De eerste winst kwam van oud-gediende Chris de Jonge die de sterke blinde dammer Jan van Straalen in de luren wist te leggen. Kort daarop voerde Andrea Gutter een mooie damcombinatie uit en bracht de score op 0-4. Remises van Hans van der Veen en Ben Jansen Verplanke brachten de stand op 6-2. Beiden hadden een betere stand opgebouwd, maar konden niet beletten da hun tegenstander een puntje wegsnoepte.
Nico Leemberg deed het radicaler. Een mooie damcombinatie leverde hem de volle winst op tegen Gerard Baas, toch niet de eerste de beste. Resteerde nog de partij van Richard Bos tegen Karel van den Hoven. Richard had in het middenspel ook al een damcombinatie weten te vinden, die hem uiteindelijk één schijf winst opleverde. In de slotfase kampte hij echter met wat tijdnood en moest zo toezien dat zijn tegenstander toch nog de remise veroverde.
Eindstand 3-9 in het voordeel van de Enkhuizers.
(Hans van der Veen)
Floor van de Vegt en Kim van Klaveren kampioen van Noord-Holland
In de finale van het noordhollands kampioenschap dammen voor welpen heeft Floor van de Vegt ten Geusendam de titel behaald. Een geweldige prestatie gezien het feit dat Floor veruit de jongste deelnemer (hij is in 1997 geboren en alle deelnemers zijn van 1995 of 1996) was, en hij met ruime voorsprong wist te winnen. In de laatste partij wist hij op overtuigende wijze de nr. 2, Wilco Kruyer uit Heerhugowaard, te verslaan. Floor heeft zich nu ook geplaatst voor het NK welpen wat op 2 juli in IJsselstein wordt gespeeld.
De andere deelnemers uit Enkhuizen Youri Kreuk en Jurrian Fischer werden keurig 7e en 8e in de finale.

De 2e Enkhuizer kampioen is Kim van Klaveren zij won bij de meisjes pupillen. Kim verloor alleen van nr. 2, Fadime Ozturk uit Heerhugowaard, maar wist al haar andere partijen overtuigend te winnen. Machteld Jansen Verplanke werd hier keurig 3e.

Ben Jansen Verplanke presteerde ook zeer goed door 3e te worden in de algemene finale bij de pupillen. Ben had evenveel punten als de nr. 1 en 2 maar minder partijen gewonnen. Met deze prachtige 3e plaats mag Ben nu deelnemen aan de halve finale van Nederland.
(Peter Koopen)
standen--->
Alle drie welpen naar de finale
In de halve finale van het Noord-Hollands kampioenschap dammen voor welpen hebben Youri Kreuk, Floor van der Vegt ten Geusendam en Jurrian Fischer zich geplaatst voor de finale. Jurrian werd in zijn poule van 10 spelers keurig 3e. Een 3e plek was er ook voor Floor (die veruit de jongste deelnemer was !) en Youri werd uitstekend 4e. In de finale die a.s. zaterdag in Purmerend gespeeld wordt doen 10 spelers mee waarvan de beste 3 zich plaatsen voor het kampioenschap van Nederland.

Bij de pupillen waren er 10 deelnemers uit Enkhuizen. Alleen Ben Jansen Verplanke wist zich voor de finale te plaatsen. Ben speelde 1x remise tegen het grote Armeense talent uit Texel Arman Sjachov en wist de rest van zijn partijen te winnen. Zijn tweelingzus Machteld speelde remise in haar laatste partij en werd daardoor 3e in haar poule wat net geen plaatsing betekende. Ook Koen Koopen werd in zijn poule 3e waardoor hij zich ook net niet plaatste.
Verder waren er opvallende goede prestaties van Jaimey de Jong en Marc Kok die allebei een paar heel goede partijen speelden.
(Peter Koopen)
standen--->
Richard Bos winnaar Wintertoernooi


50 deelnemers telde het Jeugd-Wintertoernooi van de Enkhuizer Damclub. Niet alleen kinderen uit de regio, maar ook uit de rest van Nederland kwamen een aantal deelnemers.
In de hoofdgroep kregen de toppers van onze club (Andrea, Richard en Ben) sterke tegenstand van Gideon de Bruin (Alphen a/d Rijn), Rik Verboon (Noordeloos) en Johnno Pastor (Lelystad). Door in de eerste ronde al te winnen van de Rik Verboon en de rest ongeslagen te blijven behaalde Richard Bos een verdiende toernooioverwinning.
Na barrage tegen Andrea werd Rik tweede.
Winnaar groep B: Karlijn Overes (Hoogblokland)
Winnaar groep C: Peter Kolk (Enkhuizen)
Winnaar groep D: Iris Jansen Verplanke (Enkhuizen)
Winnaar groep E: Niels Verboon (Noordeloos)
Winnaar groep F: Youri Kreuk (Enkhuizen)
Winnaar groep G: Mieke Koopen (Enkhuizen)
Zie voor alle eindstanden: eindstanden
Foto's: foto's
verslag op DamZ