{tab Eindstanden}

Overzicht Schooldamtoernooi 2005

{tab Eindstanden}

Overzicht Schooldamtoernooi 2003

{tab Eindstanden}

Overzicht Schooldamtoernooi 2002

Assendelft toernooi, tweede toernooi voor de noord-holland jeugd cup
Vier eerste plaatsen voor deelnemers van van onze vereniging: Andrea Gutter, Richard Bos, Ben Jansen Verplanke en Kim van Klaveren.
Hier en daar nog wat prijsjes voor de delegatie van 24 jeugdspelers uit Enkhuizen. Opvallend was een derde plaats van een van onze (nieuwe) jongste deelnemer Jurrian Fischer.
Zie voor alle einstanden de link: noord-holland jeugd cup
Herfstjeugddamtoernooi Enkhuizer Damclub een groot succes
Het herfstjeugddamtoernooi van de Enkhuizer Damclub leverde een recorddeelname op van 70 deelnemers.
De meeste deelnemers kwamen uit Enkhuizen maar er waren ook spelers uit Den Ilp, Den Helder en Heerhugowaard gekomen.

Het herfstjeugddamtoernooi was het 1e toernooi in het kader van de Noord-Holland Jeugd Cup. In totaal worden er dit seizoen nog 4 toernooien om de NH Jeugd Cup gespeeld in Assendelft, Heerhugowaard, IJmuiden en Den Ilp.

In de hoofdgroep wist het grote Enkhuizer talent Ben Jansen Verplanke na een barrage met Guido Mul uit Heerhugowaard de 1e plaats te veroveren.
In groep B won Pepijn Folgers uit Heerhugowaard voor Machteld Jansen Verplanke. Jurre Verhagen werd na een spannende barrage 3e voor Brian Tool en Kevin van Langen.
In groep C was Ewoud Groot uit Heerhugowaard duidelijk de beste. Melvin Lazeron werd na een mooie beslissingswedstrijd 2e door winst op Bernd Schins uit Heerhugowaard.
In de 1e 3 groepen speelden voornamelijk clubspelers op een vaak zeer hoog nivo.
In groep D speelden kinderen uit Enkhuizen die geen clublid zijn. Brenda Schouw bewees dat ze dit jaar enorm is vooruitgegaan door winst in deze groep. Dave van der Schaaf en Annelore Roosendaal moesten een barrage spelen om de 2e plaats die door Dave in zijn voordeel werd beslist.
In groep E ging de winst weer naar Heerhugowaard in de persoon van Fadime Osturk voor Laura Burgmeijer en Hamza Saban uit Enkhuizen.
Dat er ook goede dammers uit Den Helder komen bewees Ritchie Wijnker in groep F door al zijn partijen overtuigend te winnen. Jeff Tool die altijd goed presteert op toernooien werd 2e. Tim Karman zorgde met een keurige 3e plaats voor het enige succesje voor de dammers uit Den Ilp.
In groep G sloegen Tugba Aslan, Daan Minderman en Uzeyir Aslan uit Heerhugowaard toe.
In groep H won de enige deelnemer uit Bovenkarspel Robin Bakker voor Thessa Burgmeijer en Jan Verver.
In groep I speelden de allerjongsten van 5 ,6 en 7 jaar jong. Winnaar werd hier Jurrian Fischer voor Kelly Tool en Linda Pellekaan.

Zie voor alle gegevens over dit toernooi: herfsttoernooi (noord-holland jeugd cup)
Andrea Gutter en Richard Bos deelnemers toernooi te IJmuiden
Feroz wint voor de derde keer in IJmuiden.

Wim Winter:
Na een spannende strijd met Jan-Maarten Koorn kon Feroz opnieuw zijn naam op de enorme bokaal in IJmuiden bij laten schrijven. Feroz en Jan-Maarten eindigden gelijk, maar omdat Feroz de onderlinge strijd had gewonnen behaalde Feroz de eerste plaats. Berry Hofmans werd dit keer derde. In de B-groep won Marlou Buiter voor Casper Mantje en Kevin van Langen.
In totaal werd door 30 jongens en meisjes meegedaan uit heel Noord-Holland, zoals Haarlem, Heerhugowaard, Hoorn, Enkhuizen. De Zaan etc.

Zie voor eindsatnd: ijmuiden 16 nov 2003
Driespan, lokatie Flosbeugel schooldamkampioen 2003
Tabellen en eindstanden: eindstanden
Enkhuizer pupillenviertal 3e in halve finale NK
In de halve finale van het Nederlands kampioenschap voor viertallen bij de pupillen in Bunschoten is het viertal van de Enkhuizer Damclub bestaande uit Richard Bos, Ben Jansen Verplanke, Brian Tool en Tessa Koopen op een eervolle 3e plaats geeindigd. De beste 2 teams plaatsten zich voor de finale.vervolg--->
EDC wint streekderby van Ons Genoegen Andijk
De Enkhuizer Damclub heeft zijn 1e wedstrijd in de 2e klasse van de Noordhollandse dambond gewonnen met 7-5 van Andijk. vervolg--->
Jeugdtoernooi in Den Ilp
Als afsluiting van een bewogen damseizoen speelde de jeugd van de Enkhuizer Damclub op het zomertoernooi in Den Ilp.
Richard Bos bewees nog een keer dat hij dit seizoen enorm is vooruitgegaan; in Enkhuizen werd hij in de hoofdgroep 3e en in Den Ilp (in goep 3) 2e achter de Noordhollands kampioen bij de welpen Berry Hofmans.
De familie Tool had er ook nog zin in. In Den Ilp werden Brian en Jeff winnaar in hun groep en werd Kelly keurig 4e.
Machteld en Iris Jansen Verplanke lieten zien dat niet alleen hun broer Ben (Nederlands kampioen sneldammen bij de welpen) goed kan dammen. Machteld won haar groep in Den Ilp, Iris 4e.
Ook de familie Koopen kon weer wat prijzen toevoegen aan de prijzenkast. Koen en Mieke werden 3e in hun groep.
Laura Burgmeijer werd in de groep van winnaar Machteld knap 3e en haar zusje die niet op de damclub zit werd toch 6e in haar groep met 8 punten!.
Verder een goede prestatie van Miranda Hansen die 4e werd in haar groep.
Foto's: foto's
Alle groepen van de deelnemers uit Enkhuizen zijn hier te bekijken: KLIK
Ben Jansen Verplanke sneldamkampioen van Nederland !!
Ben bleef in een van de vier halve finale groepen al ongeslagen, maar ook in de finale verloor hij geen partij.
De halve finalegroep waarin hij uitkwam was veruit de sterkste; o.a. de huidige welpenkampioen Rik Verboon, en de in Enkhuizen als derde geeindigde Roel Boomstra.
Als je dan als nummer een in de finale komt heb je genoeg zelfvertrouwen om ook daar te vlammen!
Zijn tweelingzusje Machteld had wat problemen in de voorlaatste ronde met de arbiter (over de arbitrageregels), zodat zij geheel ontdaan de laatste ronde verloor. Zij moest met twee andere een barrage spelen om in de tweede of derde finalegroep te komen. Helaas verloor zij, zodat zij in de derde finalegroep terecht kwam. Zij werd heel goed derde !!
Andrea Gutter had het zwaar te verduren tegen de sterkste aspiranten van Nederland. Zij kwam in de derde finalegroep terecht, en behaalde drie punten (drie remises)
Zie voor eindstanden (nog niet compleet): eindstanden
14 juni 2003 Zomertoernooi: Winnaar Jos Brammer uit Heerhugowaard
Jos Brammer was afgelopen zaterdag de sterkste in de hoofdgroep. Tweede werd Guido Mul eveneens uit Heerhugowaard. De derde plek was voor de jongste in deze groep de Enkhuizenaar Richard Bos.

Winnaar groep B: Pepijn Folgers (Heerhugowaard)
Winnaar groep C: Iris Jansen Verplanke (Enkhuizen)
Winnaar groep D: Jabu Sekano (Heerhugowaard)
Winnaar groep E: Recep Dikici (Heerhugowaard)


Zie voor alle eindstanden: eindstanden
Foto's: foto's
Rik Verboon kampioen van Nederland Welpen
Rik Verboon uit Noordeloos heeft overtuigend de titel behaald bij het NK welpen. Op drie punten achterstand eingdigde Wouter Sipma uit Hijken, die zijn keuzeplaats van de KNDB ruimschoots waarmaakte. Derde werd Roel Boomstra uit Ter Apel.

Zie voor meer gegevens de link nkwelpen.
Andrea Gutter Nederlands kampioen meisjesdammen voor aspiranten
Andrea Gutter is er in geslaagd kampioen te worden op het 3 daagse NK voor meisjesdammen te Heteren (Gelderland) bij de aspiranten (geboren in 1987, 1988 en 1989). De titel was niet verwacht maar zeer verdiend. Andrea verloor niet, won 6 partijen en speelde er 4 remise. Een prestatie waar ze zeer trots op kan zijn.
Ook andere kinderen van de Enkhuizer Damclub waren actief in Heteren. Lees het verslag van Peter Koopen: verslag NK Meisjes
2004
Stijn Tuytel en Andrea Gutter winnaars Kerstdamtoernooi Assendelft 2004
Voor de 30e keer werd op 18 december 2004 het Joop Geuke jeugddamtoernooi in Assendelft gehouden. Gelukkig waren Joop en zijn vrouw ook weer aanwezig. Joop was wat grieperig geweest maar gelukkig weer beter. Hij vertelde me dat het hem bijzonder had gespeten als hij niet aanwezig had kunnen zijn. Joop had het druk met een ieder te woord te staan (uiteraard heeft hij de meeste jeugdleden) en sommige geluksvogels te voorzien van een fraaie eigen gemaakte kerstkaart. --->lees verder
Talententoernooi Texel 6 november 2004
Als nevenevenement van het kampioenschap van Nederland voor vrouwen had D.C. Oosterend Texel op zaterdag 6 november een talententoernooi georganiseerd. Aan dit toernooi namen diverse meisjes uit Noord- en Zuid-Holland en jongens van de plaatselijke damvereniging deel. Onder de bezielende leider van organisator Piet Bakelaar werd in twee groepen om mooie prijzen gestreden. De resultaten van de spelers/speelsters uit Noord-Holland tellen mee voor de Noord-Holland Cup. --->lees verder
Roel Boomstra uit Ter Apel (Groningen) winnaar Herfstjeugdtoernooi
Op zaterdag 6 november is het herfstjeugddamtoernooi van de Enkhuizer Damclub verspeeld, dit was tevens de 2e wedstrijd voor de Noordholland Jeugdcup. De Noordholland Jeugdcup is een klassement wat opgemaakt wordt na 5 toernooien in Noord-Holland. --->lees verder

Verslag van Ben Jansen Verplanke voor Damz
foto's
Pupillen Enkhuizer Damclub niet naar de finale
In Hoogblokland kwam het viertal [bestaande uit Richard Bos (8 pnt uit 5), Brian Tool (5 uit 5), Ben (3 uit 5) en Machteld (5 uit 5) Jansen Verplanke] uit Enkhuizen niet verder dan de vierde plaats van de zes deelnemende verenigingen.
           pnt bpnt
1 VGO Hoornaar     8 26  (naar finale)
2 PWG 's-Gravenpolder 6 23  (naar finale)
3 RDC Rijnsburg    6 21 
4 Enkhuizer Damclub  5 21 
5 Meurs DeZ 1     4 19 
6 MDV Monster     1 10 
Ons Genoegen Andijk - Enkhuizer Damclub 5-7
In de 1e klasse van de Noord-Hollandse damcompetitie wist EDC zijn 1e wedstrijd van het seizoen na een zeer spannende strijd van Andijk te winnen.

Hans van der Veen had zijn dag niet. --->lees verder
Richard Bos uitstekend op damtoernooi
Van de drie EDC-dammers die de afgelopen week in Den Haag deelnamen aan het Open Nederlands Damkampioenschap, was het vooral de 13-jarige Richard Bos die de belangstelling trok. Hij eindigde gelijk met zijn clubgenoot en trainer Nico Leemberg op de 75e plaats, wat voor een speler van deze leeftijd bijzonder hoog genoemd mag worden.

Door zijn opzienbarende winstpartij tegen Schiedammer Kees Romijn, kon de jeugdige dammer ook nog de speciale prijs in ontvangst nemen, die in het vooruitzicht was gesteld voor de deelnemer die een tegenstander wist te verslaan die qua rating het verst boven hem stond. Bos eindigde in het jeugdklassement als veertiende

Nico Leemberg speelde niet zijn beste toernooi, maar boekte toch een knappe remise tegen oud-wereldkampioene Darya Tkachenko (Oekraine). Leembergs laatste tegenstander, de Fransman Bruno Feret, was daardoor gewaarschuwd. Hij pakte de partij zo serieus op dat de Enkhuizer in het zand moest bijten.

Ben Jansen Verplanke, de jongste deelnemer van het veld, eindigde slechts enkele plaatsen lager dan zijn twee clubgenoten. Hij begon verrassend met winst tegen Baksoellah, maar trof vervolgens enkele spelers met aanzienlijk hogere ratings. Met zeven punten uit de gespeelde negen partijen mag het Enkhuizer damtalent terugzien op een schitterende prestatie.

De meeste deelnemers vonden het opmerkelijk dat de twee jeugdige Enkhuizers zeer ondernemende partijen speelden en daarbij de beschikbare tijd op een juiste wijze wisten te gebruiken.
(Hans van der Veen)
Zie voor de partijen de link: partijen nico, richard en ben
Ritchie Wijker, Fadime Ozturk en Tim Karman de nummers een t/m drie Noord-Holland Jeugd Cup 2003-2004
Het vijfde en laatste damtoernooi voor de Noord-Holland Jeugd Cup werd gehouden in Den Ilp.
Ritchie was na vier toernooien al bijna niet meer in te halen, maar voor de tweede en derde plek was het nog niet helemaal duidelijk. Uiteindelijk kwamen Mike Koopmanschap, Fadime Ozturk en Tim Karman uit op een puntentotaal van 56. Na het uitrekenen van hun gemiddelden zou de volgorde zijn: 2.Mike, 3.Fadime en 4.Tim. Na een groots gebaar van Mike mochten de welpen Fadime en Tim de prijzen voor de tweede en derde plek in ontvangst nemen.

Van de Enkhuizer Damclub eindigde Ben Jansen Verplanke op de 5e plek, Kim van Klaveren op een gedeelde 14e plaats, Richard Bos 19e en Jurrian Fischer als 22e.
Zie voor de overige Enkhuizenaren en alle deelnemers de link: noord-holland jeugd cup
Kampioenschap van West-Friesland: Andrea Gutter wint de tweede groep
Remmert Sijm tegen Pascal Stil werd remise. Remmert was al kampioen, maar in de laatste ronde kon Pascal met winst nog in aanmerking komen voor plaatsing voor Noord-Holland
Andrea Gutter won haar laatste partij tegen Chris de Jonge (Chris kon een combinatie nemen, maar deed dat niet en kwam daarna meteen verloren te staan) en Peter Koopen kwam niet verder dan remise tegen Dirk Roosendaal. Dus: Andrea winnaar van groep twee!
Dolf Kerssens won ook zijn partij in de laatste ronde en wint dan ook verdiend groep drie. --->west friesland 2004
Kampioenschap van West-Friesland: Vierde winst op rij voor Remmert Sijm
De koplopers in de hoofdgroep en groep drie verstevigde hun koppositie door de winst in de vierde ronde. In groep twee won Peter Koopen van Richard Bos en speelde Andrea Gutter remise tegen Ben Jansen Verplanke. Daardoor gaan Andrea en Peter samen op kop met nog een ronde te gaan. --->west friesland 2004
Maand mei was voor Richard en Andrea NK-maand
Richard had van de organisatie van het NK-pupillen te Groningen een keuzeplaats plaats gekregen. Na negen ronden Zwitsers eindigde Richard van de 26 deelnemers als een na laatste. Door onervarenheid gingen er heel wat punten verloren in de eindfase van zijn partijen. Toch heeft hij erg genoten (en veel ervaring opgedaan!) van dit driedaagse evenement!

Andrea ging haar NK-aspiranten in als titelhoudster. Natuurlijk begon zij daardoor als een van de favorieten.
De eerste dag zes punten uit drie partijen (waaronder twee overwinningen op sterke speelster als Marjolein de Bruin en Mariska Bos).
De tweede dag begon ze met een (haar enige) nederlaag tegen de latere kampioene Laura Andriessen. De overige drie partijen op die dag eindigden allen in remise (een aantal punten heeft zij moeten inleveren, omdat zij in tijdnood maar remise moest geven).
Op de derde dag toonde zij weer haar bekende veerkracht (en doorzettingsvermogen) en eindigde met een vijf uit drie.
Dit alles resulteerde in een prima derde plaats in een sterk bezet aspiranten-meisjestoernooi.
stand nk pupillen
stand nk aspiranten meisjes
Kampioenschap van West-Friesland: Remmert Sijm al drie keer winst
In de hoofdgroep gaat Remmert Sijm stevig aan kop na zijn derde overwinning op Frans Kroese. In de tweede groep neemt Andrea Gutter de eerste plaats in; zij won van Dirk Roosendaal. Richard Bos kwam met de grootste verrassing van deze avond; winst op Chris de Jonge! In groep drie gaat Dolf Kerssens uit Hoorn aan de leiding. --->west friesland 2004
Andrea, Richard, Ben en Koen naar NK sneldammen
Pupillen: Ben, Richard en Dave

Op het Noord-Hollands kampioenschap sneldammen hebben 4 spelers van De Enkhuizer Damclub zich geplaatst voor het Nederlands kampioenschap sneldammen wat op 12 juni te Harderwijk wordt gespeeld.
Bij de welpen wist Koen Koopen zich met een mooie 3e plaats te plaatsen. Halverwege stond Koen zelfs 1e , o.a. door een fraaie overwinning op de latere kampioen Ritchie Wijnker, maar hij viel in de 2e helft van het toernooi wat terug wat resulteerde in een 3e plek.
Andrea Gutter wist zich bij de aspiranten ook door een keurige 3e plaats te plaatsen voor het NK. Andrea is meer een "gewone" damster dan een sneldamster en kwam meerdere partijen in hevige tijdnood. Ondanks de tijdnood wist ze haar meeste partijen toch te winnen.
Bij de pupillen waren er beslissingswedstrijden nodig om de 2e t/m 4e plaats ( net als bij de welpen en aspiranten plaatsten de 1e 3 zich voor het NK ) tussen Feroz Armirkhan van Damcomb. Zaanstreek en de EDC'ers Richard Bos en Ben Jansen Verplanke. Dit leverde bloedstollende partijen op hoog nivo op waarin Richard beide tegenstanders wist te verslaan en Ben van Feroz won waardoor beide Enkhuizers zich plaatsten voor het NK.
(Peter Koopen)

Zie voor resultaten: sneldammen
Mike Koopmanschap wint lentetoernooi Damclub IJmuiden
Zondag 18 april werd weer het grote lentetoernooi voor de jeugd gehouden bij Damclub IJmuiden. Dammertjes uit heel Noord-Holland deden mee. Er... vervolg--->
Drie jeugdleden actief op de Nationale Jeugddamdag te Harderwijk
Andrea speelde mee in het aspirantenteam van Noord-Holland en behaalde een verdienstelijk vijfde plaats.
Ben en Richard speelden in het pupillenteam van Noord-Holland samen met Feroz Amirkhan, Berry Hofmans en Dave Bleeker. Zij kwamen uit op een eerste plaats!

Zie voor resultaten: jeugddamdag
Ritchie Wijnker alleen aan kop in de noord-holland jeugd cup
Door eerste te worden in groep drie van het 1e Lentejeugddamtoernooi van Heerhugowaard heeft Ritchie alleen de leiding genomen. Zijn medekoplopers Ben Jansen Verplanke en Ewout Groot moesten respectievelijk genoegen nemen met een derde en een vijfde plaats in hun groep.

Zie voor toernooiuitslagen en tussenstanden de link: noord-holland jeugd cup
Enkhuizer Damclub kampioen
De Enkhuizer Damclub is er in geslaagd kampioen te worden in de 2e klasse van de Noordhollandse dambond. vervolg--->
Kim van Klaveren meisjes(pupillen)kampioen van Noord-Holland
Kim van Klaveren is Noord-Hollands kampioen geworden bij de meisjespupillen (meisjes geboren in 1991, 1992 en 1993). De Enkhuizer Damclub overheerste bij de meisjes. Tessa Koopen werd 2e en Iris Jansen Verplanke 3e vervolg--->
Fam. Jansen Verplanke slaat toe
Bij de halve finales van Noord-Holland voor het jeugddammen werden de pupillen (kinderen geboren in 1991, 1992 en 1993) in vijf groepen van acht spelers verdeeld, waarvan in iedere groep de beste twee zich plaatsten voor de finale. vervolg--->
Debuut Richard Bos (12 jr) in ons eerste
In de tweede klasse van de Noordhollandse Dambond heeft de Enkhuizer Damclub haar koppositie verstevigd door een 10-2 overwinning op Ons Genoegen uit Andijk.
Blij waren wij zeker over de hoge score, maar zeer trots op de overwinning van de 12 jarige Richard Bos.
Zie voor gedetailleerde uitslagen: teams

 

Ben Jansen Verplanke winnaar Wintertoernooi


In de eerste ronde verliezen van zijn trainingsmaatje Richard Bos; daarna vier keer winst en een remise leverde 9 punten op en daardoor moest Ben een barrage spelen tegen Andrea Gutter. De eerste partij (10 minuten pppp) werd remise; de tweede won hij (5 minuten pppp).
Winnaar groep B: Rosa Vermeulen (Den Ilp)
Winnaar groep C: Ahmed Saban (Enkhuizen)
Winnaar groep D: Koen Koopen (Enkhuizen)
Winnaar groep E: Miranda Hansen (Enkhuizen)
Winnaar groep F: Kelly Tool (Enkhuizen)
Winnaar groep G: Linda Pellekaan (Enkhuizen)
Zie voor alle eindstanden: eindstanden
Foto's: foto's