enkhuizer dammers verslaan volendam

Promotie naar de ere-klasse, moeten we dat nu wel doen? Dat was de grote vraag voor de spelers van de Enkhuizer Damclub, toen ze vorig jaar als tweede eindigden in de provinciale hoofdklasse. Tot nu toe gaat het boven verwachting.. Er was weliswaar een nipte nederlaag tegen OG Den Ilp, maar daar stonden twee mooie gelijkspelen tegenover, tegen Zaanstreek en SNA Heerhugowaard. Vrijdag kwam Bart Smit Volendam naar Enkhuizen. Hoewel dit team op de eerste plaats stond, lag er voor de Enkhuizers een kans en die werd ook gegrepen.

Het begon met een overwinning voor Richard Bos, omdat één van de Volendammers, de bekende Westfriese dammer Remmert Sijm, niet kwam opdagen. Ook als hij er geweest was, zou Bos goede kans op winst gehad hebben. Veel opener lag de strijd op bord 1, tussen twee Enkhuizers nota bene. In een boeiende partij moest oud-EDC’er Cor Westerveld het onderspit delven tegen Nico Leemberg. Het vijfde punt dat nodig was voor de winst, werd binnengehaald door Peter Noé. Hij komt steeds beter in vorm en gaf nu Jaap Plat geen enkele kans op voordeel. Er was nog wel een succesje voor de Volendammers: Hans van der Veen verloor in een behoorlijk ingewikkelde partij tegen Sijmen Hansen, met wie hij ooit samen bij DC Schagen speelde. Hansen nam daarmee revanche op een ooit geleden nederlaag in een correspondentiepartij.

Met 4 punten uit 4 wedstrijden staan de Enkhuizer dammers nu in de middenmoot van deze interessante competitie. Aanstaande vrijdag wordt er weer een ‘inloopavond’ gehouden, vanaf half acht in de Nieuwe Doelen. Iedereen die kan of wil dammen is welkom en bij voldoende animo wordt er een sneldamtoernooitje gespeeld. Informatie bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0227-593399.