nieuws 2005

Winnaars Assendelft: Richard Bos en Mariska Bos

Richard en Mariska

Nog drie koplopers na Assendelft. Zie verder de menu-link noord-holland jeugdcup 2005/2006.

Foto's van Assendelft: Foto's
Vier koplopers Noord-Holland Jeugdcup na jeugdtoernooi IJmuiden
De prijswinnaars bijeen

Richard Bos wint "Van der Wiele-toernooi" in IJmuiden

Met alleen verlies tegen Ritchie Wijnker wist Richard Bos uit Enkhuizen met grote overmacht het toernooi in IJmuiden op zijn naam te zetten. Richard is --->lees verder
Enkhuizer Damclub slaat aanval van Het Probleem op de koppositie af
HOORN - De twee titelkandidaten in de eerste klasse, damclub Het Probleem uit Hoorn en de Enkhuizer Damclub hielden elkaar in de onderlinge confrontatie keurig in evenwicht: 6-6. --->lees verder
Enkhuizer Damclub rekent af met SNA
ENKHUIZEN - Het verjongde team van de Enkhuizer Damclub boekte ondanks de afwezigheid van Andrea Gutter in de provinciale hoofdklasse zijn derde winst op rij. --->lees verder
Dave Bleeker uit Heerhugowaard de sterkste tijdens het Herfsttoernooi van 5 november j.l.
De nummers 1 en 2 dave bleeker-richard bos

Dave Bleeker uit Heerhugowaard toonde zich duidelijk de sterkste: hoewel hem elke partij opnieuw behoorlijk tegenstand geboden werd, was hij al voor de slotronde zeker van zijn overwinning. Minder gemakkelijk was het... --->lees verder

Lees ook even het verslag van Cathy Brammer op DamZ

Voor foto's zie: foto's
Enkhuizer Damclub rekent af met SNA
ENKHUIZEN - Door een 9-3 overwinning op HDC Den Helder blijft de Enkhuizer Damclub aan de leiding in de hoofdklasse B van Noord-Holland. Weliswaar moet EDC de leiding delen met --->lees verder
Herfsttoernooi 5 november a.s.
We spelen in de RSG, aan de Boendersveld 3 en het begint om 13:00 uur tot ongeveer 17:00 uur.
Kijk voor meer informatie de link --->noord-holland jeugdcup 2005/2006
Deelnemers tot nu toe: deelnemers
De Tweemaster winnaar Basisscholentoernooi
Twintig schoolteams hadden ingeschreven voor het basisscholentoernooi dammen. In de Hoofdgroep was De Tweemaster oppermachtig met vier overwinningen en een gelijkspel. Tweede werd Het Driespan (lokatie Flosbeugel) met zes wedstrijdpunten en gedeeld derde De Hoeksteen en Voorhof/Veste 1 met vijf punten (evenveel bordpunten).
Kijk voor gedetailleerde uitslagen de link --->basisschooltoernooi
Foto's: foto's
EDC te sterk voor dammers van GSZ
ENKHUIZEN - Het verjongde team van de Enkhuizer Damclub boekte ondanks de afwezigheid van --->lees verder
Het nieuwe damseizoen is weer begonnen
De uitslagen en standen van de onderlinge wordt nu bijgehouden op de website Toernooibase Dammen. Volg gewoon via onze site de link Onderlinge

Voordat de onderlinge en de Jaarvergadering plaats vonden werden er nog twee evenementen georganiseerd:
Zuiderzeedamtoernooi
Promotiedag Kadijken
Jurrian en zus Shelby winnaars Familietoernooi
De Fischers zijn dit jaar winnaar geworden van het Familietoernooi op de slotavond van de Enkhuizer Damclub. Acht teams kwamen deze avond tegen elkaar uit. Het totaal behaalde bordpunten zorgde voor de eindstand.
Jurrian en Shelby Fischer kwamen uit op 19 bordpunten;
2e Koen em Peter Koopen met 18 bordpunten;
3e Thessa Burgmeijer en opa Bart over de Linden;
4e Jaimey/Gre (13); 5e Mieke/Kirsten (11); 6e/7e Machteld/Marleen en Savannah/Marcel (7); 8e Quincy/Jacqueline (4).
Johan Verboom nieuwe Dooworldkampioen
In het bekende dammersdorp Den Ilp (N.H) werd afgelopen zaterdag het 8e Dooworld jeugddamtoernooi gehouden. De oudste deelneemster was 19 jaar en de jongste was 7 jaar oud. De spelers en speelsters werden op grond van hun speelsterkte in verschillende groepen ingedeeld. In bijna alle groepen werden door deze indeling leuke partijen gespeeld. De ereprijzen werden ook mooi verdeeld over de deelnemende verenigingen. --->lees verder
jeugdclubwedstrijden pnhdb
vlnr: marc, kim, jaimey en machteld
In de finale van het Noord-Hollands kampioenschap dammen voor welpenteams heeft het team van combinatie Enkhuizen/Zaanstreek een keurige 2e plaats behaald. Jurrian Fisher en Thessa Burgmeijer waren de deelnemers uit Enkhuizen. Van de 8 te spelen wedstrijden wist Thessa 3 partijen te winnen en Jurrian 5 partijen. Een prima prestatie van de jonge Enkhuizer talenten.

Bij de pupillenteams bestond het team van Enkhuizen uit Kim van Klaveren, Machteld Jansen Verplanke, Marc Kok en Jaimey de Jong. In de halve finale wist het team zich net niet voor de A-finale te plaatsen. In de B-finale waren de Enkhuizer dammers duidelijk de sterkste. Hierdoor werd de 1e plaats in de B-finale en een 7e plek in de totale eindrangschikking veroverd.
(Peter Koopen) Uitslagen:
Twee sneldamtitels naar Enkhuizen
In de finale van het Noord-Hollands kampioenschap sneldammen voor welpen heeft Jurrian Fisher de titel behaald. De titel werd door Jurrian overtuigend binnengehaald. Uit 8 wedstrijden haalde hij 11 punten met maar liefst 4 punten voorsprong op de nummer 2. Jurrian heeft zich hierdoor geplaatst voor het NK sneldammen wat op 4 juni wordt gespeeld.

De 2e Enkhuizer kampioen is Richard Bos die won bij de aspiranten Richard is dit jaar enorm vooruitgegaan en deze titel is hiervan het bewijs. Ook Richard heeft zich hiermee geplaatst voor het NK.
Andrea Gutter leverde een goede prestatie door op een 4e plek te eindigen.

Ben Jansen Verplanke presteerde ook goed door 4e te worden finale bij de pupillen. Iris Jansen Verplanke, Jaimey de Jong en Marc Kok eindigen alle drie in de middenmoot. Ze speelden alledrie enige goede partijen van een hoog niveau.
(Peter Koopen)
Andrea naar finale NK aspiranten; pupillen Kim en Machteld niet
Met drie overwinningen en twee remises werd Andrea eerste in haar Groep. De gedetailleerde uitslagen hebben wij nog niet, maar via DamZ is een overzicht van de finalisten te bekijken van de in Bennekom gehouden halve finales.
Kim en Machteld moesten naar Hijken om een poging te doen om de finale NK pupillen te behalen. Machteld mistte net de eerste drie door vierde te eindigen, Kim kwam wat meer te kort voor een finale plaats.
Janny Gutter tweede in het Vrouwendamtoernooi te Delft
Machteld Jansen Verplanke, Andrea Gutter en haar moeder Janny vertrokken zondag 13 maart naar Delft om deel te nemen aan het Vrouwentoernooi aldaar. Machteld en Andrea werden in de groep van clubspeelsters ingedeeld -maar wel in een groep van Nationale Grootmeesters tot pupillen!- en behaalden een verdienstelijke achtste en zestiende plaats van de achttien deelneemsters.
Janny Gutter deed met meer dan voortreffelijk door als tweede te eindigen in de recreatiegroep. Twee jaar geleden deed zij ook al eens mee aan dit toernooi. Kennelijk in die tussentijd toch wat aan training gedaan! Volgens Andrea was haar moeder eigenlijk de beste recreante, omdat de nummer een eigenlijk een clubspeelster was maar niet wilde uitkomen in die klasse.
--->verslag website DOS Delft
--->uitslagen in tabellen
--->foto's website DOS Delft
Nieuwe koplopers Noord-Holland Jeugd Cup
Na het 2e Lentetoernooi van SNA is het Arman Sjachov gelukt om aan de kop te blijven van het Noord-Holland Jeugd Cup klassement. Deze positie moet hij nu echter delen met Jesse Rood uit Heerhugowaard, die groep vijf won en dus veertien punten verdiende.
79 Deelnemers telde dit toernooi waaronder veertien deelnemers van onze club.
Deze keer ging alleen Jurrian Fischer er met een vette prijs vandoor als winnaar van groep acht. --->alles over de noord-holland jeugd cup
Nieuws van de afgelopen weken
12 maart: Het eerste kampioenschap van welpenteams van Nederland leverde het team van de Enkhuizer Damclub (Jurrian Fischer, Floor van de Vegt ten Geusendam, Kelly Tool en Thessa Burgmeijer) een uitstekende vijfde plaats op.
Iets meer uitslagen--->

5 maart: De finales schooldammen voor Noord-Holland leverde een overwinning op voor Thorbeckeschool uit Den Helder bij de pupillen; bij de welpen werd De Wingerd 2 uit Heerhugowaard eerste.
Het Driespan uit Enkhuizen (welpen) behaalde met een vijfde plaats wel de HF van Nederland, maar kan op die dag niet met een team uitkomen.

5 maart: Op de laatste dag van de finale KvNoord-Holland aspiranten is het Richard en Andrea niet gelukt om bij de eerste twee te eindigen, wat recht geeft op een plaats in de halve finale van Nederland.
eindstanden--->
Enkhuizer Damclub boekt dikke zege
De laatste wedstrijd in de competitie kon de Enkhuizer Damclub weer gebruik maken van drie jeugdspelers en dat was voldoende om in Noord-Scharwoude het team van Damlust een dikke nederlaag toe te brengen.
De eerste winst kwam van oud-gediende Chris de Jonge die de sterke blinde dammer Jan van Straalen in de luren wist te leggen. Kort daarop voerde Andrea Gutter een mooie damcombinatie uit en bracht de score op 0-4. Remises van Hans van der Veen en Ben Jansen Verplanke brachten de stand op 6-2. Beiden hadden een betere stand opgebouwd, maar konden niet beletten da hun tegenstander een puntje wegsnoepte.
Nico Leemberg deed het radicaler. Een mooie damcombinatie leverde hem de volle winst op tegen Gerard Baas, toch niet de eerste de beste. Resteerde nog de partij van Richard Bos tegen Karel van den Hoven. Richard had in het middenspel ook al een damcombinatie weten te vinden, die hem uiteindelijk ÈÈn schijf winst opleverde. In de slotfase kampte hij echter met wat tijdnood en moest zo toezien dat zijn tegenstander toch nog de remise veroverde.
Eindstand 3-9 in het voordeel van de Enkhuizers.
(Hans van der Veen)
Floor van de Vegt en Kim van Klaveren kampioen van Noord-Holland
In de finale van het noordhollands kampioenschap dammen voor welpen heeft Floor van de Vegt ten Geusendam de titel behaald. Een geweldige prestatie gezien het feit dat Floor veruit de jongste deelnemer (hij is in 1997 geboren en alle deelnemers zijn van 1995 of 1996) was, en hij met ruime voorsprong wist te winnen. In de laatste partij wist hij op overtuigende wijze de nr. 2, Wilco Kruyer uit Heerhugowaard, te verslaan. Floor heeft zich nu ook geplaatst voor het NK welpen wat op 2 juli in IJsselstein wordt gespeeld.
De andere deelnemers uit Enkhuizen Youri Kreuk en Jurrian Fischer werden keurig 7e en 8e in de finale.

De 2e Enkhuizer kampioen is Kim van Klaveren zij won bij de meisjes pupillen. Kim verloor alleen van nr. 2, Fadime Ozturk uit Heerhugowaard, maar wist al haar andere partijen overtuigend te winnen. Machteld Jansen Verplanke werd hier keurig 3e.

Ben Jansen Verplanke presteerde ook zeer goed door 3e te worden in de algemene finale bij de pupillen. Ben had evenveel punten als de nr. 1 en 2 maar minder partijen gewonnen. Met deze prachtige 3e plaats mag Ben nu deelnemen aan de halve finale van Nederland.
(Peter Koopen)
standen--->
Alle drie welpen naar de finale
In de halve finale van het Noord-Hollands kampioenschap dammen voor welpen hebben Youri Kreuk, Floor van der Vegt ten Geusendam en Jurrian Fischer zich geplaatst voor de finale. Jurrian werd in zijn poule van 10 spelers keurig 3e. Een 3e plek was er ook voor Floor (die veruit de jongste deelnemer was !) en Youri werd uitstekend 4e. In de finale die a.s. zaterdag in Purmerend gespeeld wordt doen 10 spelers mee waarvan de beste 3 zich plaatsen voor het kampioenschap van Nederland.

Bij de pupillen waren er 10 deelnemers uit Enkhuizen. Alleen Ben Jansen Verplanke wist zich voor de finale te plaatsen. Ben speelde 1x remise tegen het grote Armeense talent uit Texel Arman Sjachov en wist de rest van zijn partijen te winnen. Zijn tweelingzus Machteld speelde remise in haar laatste partij en werd daardoor 3e in haar poule wat net geen plaatsing betekende. Ook Koen Koopen werd in zijn poule 3e waardoor hij zich ook net niet plaatste.
Verder waren er opvallende goede prestaties van Jaimey de Jong en Marc Kok die allebei een paar heel goede partijen speelden.
(Peter Koopen)
standen--->
Richard Bos winnaar Wintertoernooi


50 deelnemers telde het Jeugd-Wintertoernooi van de Enkhuizer Damclub. Niet alleen kinderen uit de regio, maar ook uit de rest van Nederland kwamen een aantal deelnemers.
In de hoofdgroep kregen de toppers van onze club (Andrea, Richard en Ben) sterke tegenstand van Gideon de Bruin (Alphen a/d Rijn), Rik Verboon (Noordeloos) en Johnno Pastor (Lelystad). Door in de eerste ronde al te winnen van de Rik Verboon en de rest ongeslagen te blijven behaalde Richard Bos een verdiende toernooioverwinning.
Na barrage tegen Andrea werd Rik tweede.
Winnaar groep B: Karlijn Overes (Hoogblokland)
Winnaar groep C: Peter Kolk (Enkhuizen)
Winnaar groep D: Iris Jansen Verplanke (Enkhuizen)
Winnaar groep E: Niels Verboon (Noordeloos)
Winnaar groep F: Youri Kreuk (Enkhuizen)
Winnaar groep G: Mieke Koopen (Enkhuizen)
Zie voor alle eindstanden: eindstanden
Foto's: foto's