2003 Enkhuizer pupillenviertal 3e in halve finale NK

In de halve finale van het Nederlands kampioenschap voor viertallen bij de pupillen in Bunschoten is het viertal van de Enkhuizer Damclub bestaande uit Richard Bos, Ben Jansen Verplanke, Brian Tool en Tessa Koopen op een eervolle 3e plaats geeindigd.
De beste 2 teams plaatsten zich voor de finale.

De 1e wedstrijd was tegen Ons Genoegen uit Den Ilp waarvan in de strijd om het Noordhollands kampioenschap nog verloren werd. Nu werd er echter ruim met 6-2 gewonnen door overwinningen van Richard,Ben en Brian.
De 2e wedstrijd was tegen de organiserende vereniging uit Bunschoten. Ook dit werd een fraaie 6-2 overwinning door winstpartijen van Ben, Brian en Tessa.

De 3e wedstrijd was tegen Zenderstad uit Utrecht. Het werd een spannende strijd die in een 4-4 gelijkspel eindigde. Ben won in een 2 om 2 eindspel door een fout van zijn tegenstander. Richard en Tessa verloren kansloos van hun sterke tegenstanders. Gelukkig speelde Brian een uitstekende partij die hij won al had hij wel geluk dat zijn tegenstander een 1 om 2 naar dam over het hoofd zag.

De 4e wedstrijd was tegen de nationale topper RDC uit Rijnsburg. Ben liet tegen zijn tegenstander zien dat hij niet voor niks Nederlands kampioenschap sneldammen was geworden en veegde zijn tegenstander van het bord. Tessa speelde een prima partij maar een klein foutje werd genadeloos afgestraft. Brian had een mindere stand maar wist uitstekend te ontsnappen naar remise. Richard speelde een dijk van een partij tegen de nr. 2 van het Nederlands kampioenschap voor pupillen en verloor maar nipt.

De laatste wedstrijd was tegen een andere nationale topper namelijk DES uit Lunteren. Brian besloot een prima toernooi met een verdienstelijke
remise. De andere 3 Enkhuizers verloren ondanks prima partijen van Tessa en Richard.

Eindstand:
1. DES Lunteren         5 - 9
2. RDC Rijnsburg        5 - 9
3. Enkhuizer Damclub    5 - 5
4. DC Zenderstad        5 - 5
5. Bunschoten           5 - 2
6. Ons Genoegen Den Ilp 5 - 0